Holdbeskrivelse – Ung Dansekunst

Fra 9. klasse

På denne side kan du læse om det spændende projekt “Ung Dansekunst”, som Tiny Dancer og Rudersdal Kommune, i samarbejde med RuBA, tilbyder kommunens unge i sæsonen 24/25.

OBS ifm. TILMELDING
Ønsker du at tilmelde dig projektet Ung Dansekunst skal du være opmærksom på at du både skal tilmelde dig via DETTE LINK, og derefter sende en mail til Tiny Dancer på info@tinydancer.dk hvor du udtrykker noget omkring dig selv eller hvorfor du gerne vil være en del af Ung Dansekunst i Rudersdal. Det kan være et lille skriv, en tegning, et digt eller bare et par stikord. Det er helt op til dig!

Om projektet Ung Dansekunst
Tiny Dancer skaber i samarbejde med Rudersdal Kommune og RuBA huskunstnerprojektet “Ung Dansekunst”:  Et dansefællesskab for unge, som har lyst til at mødes for at danse og selv være med til at lave forestillinger og kunstneriske fællesskaber med fokus på danseteknik, kreativitet og koreografi.
Ung Dansekunst er støttet af Statens kunstfond.

Ung dansekunst er for unge fra 9. klasse, som ønsker at være med i:  

  • Et kunstnerisk fællesskab, hvor mangfoldighed er en styrke.
  • Aktiviteter hvor teknik og kreativitet går hånd i hånd. 
  • Medskabelse som grundlæggende metode til at udvikle koreografisk materiale.
  • Fællesskaber som giver plads til den enkelte, hvor man tør vise hvem man er. 
  • Aktiviteter som bygges op omkring en professionel proces, hvor man sammen skaber et værk, der bygges op omkring en produktion og forestillingen vises for et publikum. 

Ung Dansekunst tilbyder kunstneriske aktiviteter, der er målrettet unge, hvor de unge inddrages i udviklingen af bl.a. forestillinger, og indgår i kreative fællesskaber for dem, som ønsker at fordybe sig i dansen.
Med fokus på teknik, kreative processer, og udvikling af koreografiske værktøjer, inddrages de unge i dansens produktionsprocesser og understøttes i egne ideer til at skabe og udvikle dansens udtryk. De unge skal, som afslutning i projektet, dele deres forestilling med andre unge i et interaktivt/performativt forestillingsformat.

Tema
Tiny Dancer udvikler sine forestillinger i tæt samspil med publikumsmålgrupper, og ønsker at afprøve og udvikle nye måder at skabe deltagerinddragende formater på, sammen med de unge. Det kunstneriske tema er ”The dark side of the loop”, og i dette tema dykker vi ned i underbevidstheden og vores skygger, i vores søvn og drømme.

Tiny Dancer
Koreograf og danseformidler Mette Overgaard i Tiny Dancer har stor ekspertise i at fastholde og stimulere unge til at turde udtrykke sig kreativt gennem dans og bevægelse. Hendes formidling står altid på skuldrene af fællesskabets værdier og hun har været med til at skabe stipendier og været mentor for unge 1 til 1. Hun har i flere år været kunstnerisk leder for Dansebryggeriet i København, som er et ungdomskompagni som tager udspring i samtidsdansen og hun har lavet flere huskunstnerprojekter for målgruppen. Sammen med det kunstneriske hold ønsker Mette at skabe et miljø for unge hvor de føler sig inspirerede til at udfolde sig kunstnerisk. 

Arbejdet med unge har været en drivkraft i Mette Overgaards karriere. Hun har et helt særligt talent for at arbejde med og inspirere unge, der gerne vil udfordres og udvikle sig i kunstformen dans. Læs mere på www.tinydancer.dk.

I dette projekt vil I møde Mette Overgaard som underviser sammen med Raphael Eder Kastling, som er danser og formidler i de ugentlige timer torsdag aften på Mariehøj.  

Igennem  forløbet faciliterer forskellige kunstnere workshops, hvor der videreudvikles på det fælles tema, inden det sættes sammen i et interaktivt design. Projektet rummer tværgående udtryksformer, da lyd og visuelt design trækkes ind som et element i processen, som understøtter og spiller sammen med dansen.

I Ung Dansekunst vil de unge møde forskellige kunstnere i processen, både dansere og lyd- og videokunstnere. Det kunstneriske hold omkring projektet er sammensat af: 

• Mette Møller Overgaard – koreograf og formidler

• Raphaël Ferdinand Eder Kastling – danser og formidler

• Emil Vodder – musiker og lyd

• Nanna Nielsen – visuel antropolog og dokumentation

Om holdet bag Ung Dansekunst
Mette Møller Overgaard er en dansk koreograf, danser og danseformidler, baseret i København. Hun er Uddannet i 2014 på Statens Scenekunstskole som danseformidler, og har tidligere studeret scenedans på Iwanson International  2006-2009.
Mettes koreografiske interesse finder hun i det sted-specifikke, deltagerinddragende og performative arbejde. Nogle tilbagevendende temaer i hendes arbejde handler om fællesskaber og empati. Med et centralt fokus på relationen mellem performer og publikum, bliver det interaktive rum og deltagernes oplevelse det centrale.
Mette Overgaard har erfaring med at arbejde research-baseret og omsætte disse erfaringer til scenekunstnerisk produktion der rækker ud til et bredt publikum. 

Raphaël Eder Kastling er en alsidig danser og koreograf med en MFA i Dans og Participation fra Scenekunstskolen i Danmark og en BFA fra Amsterdam University of the Arts. Han har undervist og optrådt ved adskillige prominente institutioner og festivaler, både nationalt og internationalt. Raphaël har arbejdet med mange anerkendte kompagnier som Holstebro Dansekompagni og Uppercut Dansekompagni, hvor han har bidraget som koreograf og danser i adskllige projekter rettet mod børn og unge.

Emil Vodder er en multidisciplinær kunstner med en baggrund i rytmisk saxofon og komposition fra Det Jyske Musikkonservatorium og Syddansk Musikkonservatorium. Hans praksis omfatter performancekunst, installationer, skulpturer, koncerter og scenekunst, ofte med en tværmediel tilgang inspireret af BAUHAUS-skolen. Emil arbejder freelance som komponist, musiker og lys- og lyddesigner, og har været involveret i en række projekter og forestillinger i forskellige kunstneriske kontekster​​.

Nanna Nielsen er en erfaren visuel antropolog med over 20 års erfaring i at observere sociale mønstre og lave film med en åben og undersøgende tilgang, ofte med et humoristisk twist. Hun har arbejdet som instruktør, kamerakvinde og klipper på en række udstillings-, forestillings- og forskningsfilm, hvor hun har samarbejdet med institutioner som Aalborg Universitet og Roskilde Kommune. Nanna har en særlig evne til at interviewe mennesker fra forskellige baggrunde og integrere etiske overvejelser i sit arbejde. 

Billeder fra Looping Choreograpgies på Passage Festivalen af Karsten Piper, 2022.