Hvad gør dans for børn?

Når et barn hører musik, kan de fleste ikke lade være med at danse, hoppe eller bevæge sig. Det giver både smil og grin samtidig med, at kroppen udfordres og lærer nye færdigheder. Børn har brug for en masse bevægelse for at styrke sine motoriske færdigheder. Både som helt små, men også i takt med at de vokser og kroppen forandrer sig. 

Dans er derfor sund for både helt små børn, teenager og voksne. Det er selvfølgelig vigtigt at tage barnet alder i betragtning, når der vælges et dansehold. En toårig kan selvfølgelig ikke koncentrere sig på samme måde som en niårig. RuBAs hold er derfor indrettet til at ramme den specifikke målgruppe, som holdet henvender sig til. På den måde kan flest mulige børn få en succesoplevelse når de er del af et RuBA hold. 

Alle vores instruktører har været på et indgående gymnastikkursus hos DGI, for netop at imødekomme børn i alle aldersgrupper. Men dans er ikke bare vigtigt for kroppen. Dans og gymnastik er nemlig også meget sundt for vores mentale helbrede og fællesskabsfølelsen. 

Hos RuBA ved vi hvor vigtigt det sociale samvær og følelsen af fælleskab er, for at fastholde børn og unge i deres fritidsaktiviteter. Flere gange i løbet af en sæson arrangerer vi derfor hyggeaftener, havefester, weekendtræninger, osv. 

Derudover tager vi i sommerferien til Århus på sommercamp, og hvert andet år tager de ældste medlemmer til Riccione i Italien. Alt det gør vi for at give vores medlemmer en følelse af, at RuBA er mere end blot et sted man kommer og træner i løbet af ugen. Dans og bevægelse er en livstil og noget vi gør sammen. Vi mødes om vores aktivitet og vi udvikler os sammen. Det er fantastisk at se hvordan nye venskaber opstår på tværs af skoler og klasseårgange, og hvordan den fælles interesse for dans og gymnastik, nedbryder grænser og barrierer så vores børn og unge får udvidet deres sociale netværk.