Hvad er RuBA?

Rudersdal BevægelsesAkademi, i daglig tale RuBA, er en idrætsforening under Rudersdal Kommunes kulturområde, som blev stiftet tilbage i 2007. Siden da er den vokset støt, og den tæller nu mere end 750 medlemmer på tværs af årgange og skoler i Rudersdal Kommune. Konceptet bag RuBA er simpelt. Foreningen stræber efter at imødekomme de behov, vi oplever hos medlemmerne: Børnefamilier i Rudersdal Kommune. Undervisningen af foreningens yngste hold foregår derfor lokalt på skolerne i kommunen, og gerne umiddelbart efter skoledagens afslutning.

Når børnene bliver ældre, opstår en naturlig nysgerrighed efter at udvide deres horisont og stifte nye bekendtskaber. De bliver mere selvstændige og kan transportere sig selv rundt i kommunen på cykel eller med offentlig transport. Derfor samler vi alle vores Kompagnihold på Kulturcenter Mariehøj, som er blevet Rudersdal BevægelsesAkademis base. Kulturcenter Mariehøj tilbyder rigtig gode rammer til en forening som vores; vi kan boltre os i den fantastiske Kultursal og er naboer til Teatermejeriet, Billedskolen og Musikskolen, som vi ofte samarbejder med. 

Udover ugentlige hold, tilbyder RuBA en bred vifte af sociale arrangementer, workshops og events for vores medlemmer. Ved at kombinerer bevægelse med sociale aktiviteter, tror vi på, at der skabes en enestående mulighed for et unikt fællesskab, for de unge mennesker i Rudersdal kommune.